dinsdag 8 september 2015

Real Techniques MIRACLE COMPLEXTION SPONGE

Hi beauty's, 

 In elke review of filmpje dat ik ben tegen gekomen waar de miracle sponge in voorkomt word hij niet beoordeeld maar vergeleken. Vergeleken met de nummer een make-up spons die iedere echte make-up lover niet mag missen in zijn collectie (oops..). Ik heb het natuurlijk over de beauty blender. De beuty blender, die overgens 20 euro kost, heb ik zelf niet getest dus ik zal geen vergelijkingen maken met de beauty blender maar mijn eigen mening delen over de miracle complextion sponge van Real Techniques. 


First thing first, de miracle complextion sponge belooft een 3 in 1 spons te zijn die de make-up routine makkelijker maakt. De verschillende oppervlakten hebben allemaal een functie. 
1.De bolle/ronde oppervlakten van de spons zijn bedoelt om make-up te blenden over heel het gezicht. (foundation)
2.Het puntje van de spons is bedoelt om oneffenheden te bedekken. 
3. Het platte stukje spons is bedoeld voor onder de oog (concealer) en rond de neus. 
De verpakking wijst je door naar de real techniques tutorial waar wordt uitgelegd
dat de spons het beste werkt wanneer je hem vochtig gebruikt. Ik heb de spons op die manier, vochtig, gebruikt om mijn foundation en concealer aan te brengen. In een deppende beweging bracht ik de foundation aan op mijn gezicht en nek. Het resultaat was uiteindelijk een mooie finish die ik nooit eerder heb gehad. Foundation en concealer worden werkelijk "geblend" in de huid waardoor het lijkt alsof je een natuurlijk mooie huid hebt. Het is onmogelijk om dit sponsje te gebruiken en eruit te zien alsof je teveel make-up/foundation op hebt. Hij zorgt voor een airbrushed finish. 
Voordelen:
- Blend de foundation perfect en zorgt voor een mooie finish.
- Hij is op meerdere manieren en met meerdere producten te gebruiken (foundation, concealer maar ook cream blush en contour)
- Kost maar 6 euro

Maar.. je moet er erg voorzichtig mee omgaan en hem om de drie dagen wassen anders gaat hij vol foundation zitten en werkt hij niet meer zoals het hoort. Wat bij mij gebeurde was dat na het wasssen de spons steeds slechter werd in werking omdat hij versleten raakte en er gaatjes in kwamen. Je moet er dus echt voorzichtig mee omgaan. Op de real technique site staat dat je hem voor optiomaal resultaat om de 1-3 maanden moet vervangen en dit was voor mij een reden om over te gaan naar een andere foundation tool. 
Nadelen:
- Vergt onderhoud (en een zachte hand)
- Je moet hem leren gebruiken, het gaat niet in een keer goed
- Hij zuigt veel product op in vergelijking met een kwast

De miracle complextion sponge kost 6 euro en is online verkrijgbaar op een van mijn lievelings online make-up stores, themakeupspot. Welke foundation tool gebruik jij en wat vind je van make-up sponsjes?

xxx
Lilussh 


8 opmerkingen:

 1. Fijne review! Ik was opzoek naar deze en nu na het lezen van je review ga ik hem vandaag ff bestellen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed! Ik was hier altijd al erg benieuwd naar.

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker goedkoop! Misschien ga ik 'm ook maar bestellen! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil ook nog steeds een soort beauty blender kopen, deze is goedkoop maar misschien is de echte beautyblender toch iets beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh oh.... Ik doe altijd alles met mijn vingers erop 'smeren'.... o.O Maar ja, ik heb kip! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet heel erg duur is deze! Ik heb een soortgelijke spons, maar dan van de DM. Ik vind het zo mooi aanbrengen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt super dat hij zo cheap is! Fijne review meis

  XO

  BeantwoordenVerwijderen