donderdag 28 mei 2015

Make-up 101: Concealer

We hebben allemaal wel eens last van wallen, de een meer dan de ander. In de meeste gevallen zijn wallen genetisch bepaald dus kan je zelf weinig aan doen. Toch helpt het als je genoeg slaapt, veel water drinkt en Vitamine E binnenkrijgt. Ik ben zelf een echte concealer junkie en heb dan ook het een en ander geleerd over concealers door de jaren heen. Met concealers kan je jouw wallen zo goed als onzichtbaar maken. Maar daarvoor moet je wel weten welke concealers je voor wat moet gebruiken. 


Wat heel belangrijk is om te weten is dat concealer op twee verschillende manieren wordt gebruikt.De meeste youtubers en beautyguru's op instagram gebruiken concealer om te HIGHLIGHTEN Denk maar aan Kim Kardashian of Huda Beauty. Ze gaan voor een dramatische look en willen de onderogen zo licht mogelijk laten lijken. Hiervoor wordt de welbekende "Kim Kardashian Trick" gebruikt. Er wordt een grote driehoek onder het oog getekent en opgevult met een concealer die een of twee tinten lichter is dan de huidskleur. Als de concealer goed is inwerkt met een beautyblender komt er nog een laagje highlighting powder overheen. Een welbekende poeder is de Banana Powder van Ben Nye. Ga je een avondje stappen of ga je ergens heen waar je gefotografeerd wordt dan is deze look de beste optie. Het highlighten van de onderoog fotografeert namelijk heel mooi (vandaar dat hij door celebreties en instagrammers wordt gebruikt). Wat heb je nodig? Een concealer die een of twee tinten lichter is dan je huidskleur en een iets lichtere poeder om de concealer mee vast te zetten.

Concealers om mee te highlighten:

1. Mac Pro Longwear €18 Hier te bestellen
2. Maybelline Age Rewind Eraser €12,90  Hier te bestellen
3. Loreal Magic Lumi €12,99 Hier te bestellenGa je voor een natural look die je elke dag kan dragen dan wil je in plaats van highlighten de wallen CORRIGEREN. Door een corrigerende concealer te gebruiken dek je de donkere wallen waardoor je er frisser en jonger uitziet. Omdat wallen blauwe en paarse tonen hebben moet je een concealer gebruiken die een oranje/zalmkleurige ondertoon heeft. De kleur oranje corrigeert namelijk de blauw/paarse wallen.

Concealers om mee te corrigeren:1. Mac Studio Finish  €18 Hier te bestellen

2. LA Girl Pro (binnenkort een review over)  €7,95 Hier te bestellen
3. Benefit Erase Paste  €27 Hier te bestellen 


Setting powders:MAC Prep and Prime Finishing Powder €26 Hier te bestellen 

Ben Nye Banana Powder €11.02 Hier te bestellen

Binnenkort komen er meerdere reviews online over mijn favoriete concealers. Heb je nog vragen laat een reactie achter.

Lots of love
~
Lilussh

1 opmerking:

  1. Full Cover Make Up For Ever, een fijne concealer die de meest extreme oneffenheden kan verbergen, zelf tatoeages.

    BeantwoordenVerwijderen